viernes, 28 de febrero de 2014

CARNAVAL A CENTRE PARC!


Bon dia a tots i totes!
Avui és divendres de Carnaval però ahir va arribar a la nostra residència. Ahir, durant la tarda de dijous, Centre Parc es va disfressar de romans i romanes! Ells, amb les corones de llorer. Elles, amb les fantàstiques tiares per adornar els nostres caps.
Tothom es va sumar a la festa i ningú va quedar sense disfressa. Tots anàvem disfressats des dels residents fins el personal. 

A continuació podeu veure algunes de les fotografies que vam fer durant la tarda. No vam poder deixar de riure i ballar!

BON CARNAVAL A TOTHOM!!





El berenar per a tornar a agafar energies 

Ballar, ballar...i no deixar de fer-ho!


La psicòloga i Educadores Socials sota la porta del nostre petit imperi

lunes, 24 de febrero de 2014

S'apropa el Carnaval


La festa de Carnaval s'està apropant i des de Centre Parc ens estem posant les piles preparant les disfresses. 
En aquest 2014 la residència es disfressarà com ho feien César Augusto, primer emperador de Roma, o Julio César. 
Un dels símbols de les nostres disfresses serà per una banda les tiares, diademes per decorar els caps de les senyores, i per l'altre les corones de llorer (laurel). 

Així doncs, anem a explicar el significat d'aquestes últimes. Aquestes corones, segons el mite, diu que Apolo va voler competir amb Eros en l'art de llençar fletxes. Eros, molest per l'arrogància d' Apolo va idear venjar-se d' ell i li va llençar una fletxa d'or, que causava un amor immediat a qui era ferit amb aquesta fletxa. També va ferir a la nimfa Dafne amb una fletxa de plom, que provocava el rebuig d'amor. Així que quan Apolo va veure un dia a Dafne, es va sentir ferit d'amor i es va llençar a la seva persecució. Però la nimfa, que patia l'efecte contrari, va fugir d' ell. Dafne va còrrer fins que, esgotada, va demanar ajut al seu pare, el riu Peneo, el qual va determinar convertir a Dafne en Llorer. Quant Apolo va aconseguir arribar a Dafne, aquesta iniciava la transformació: el seu cos es va cobrir amb una dura escorça, els seus peus van ser arrels que es clavaven en el terra i els seus cabells es van omplir de fulles. Apolo va abraçar l'arbre i es va posar a plorar. I va dir: << donat que no pots ser la meva dona, seràs el meu arbre predilecte i les teves fulles, sempre verdes, coronaran els caps de la gent en senyal de victòria>>. 

I amb aquestes ganes i energia per continuar millorant cada dia, els nostres residents preparen les disfresses de carnaval! Bon dia a tothom!!

Enganxem les fulles de Llorer per a posteriori posar-les a la corona

La Sra. Antonia ajuda a retallar les fulles

Preparem les corones de Llorer

La Sra. Matilde enganxant els rubís a les tiares 

El Sr. Carlos està ultimant els detalls finals

El Sr. Onofre fent els forats per poder posar les gomes

La Sra. Dora tallant les gomes per posar a les tiares

viernes, 7 de febrero de 2014

La decoració de l'hivern

Entre tantes festes no hem tingut temps d'ensenyar-vos lo maca que estem posant la Residència! Aquí us deixo amb unes imatges de tot el que hem treballat.











Per una banda hem estat fent flors de neu per decorar les parets. Ens ha costat molt esforç i han quedat molt maques. 

I també hem estat fent flocs de neu per decorar les parets de la sala d'estar. Properament us n'ensenyarem el resultat.