viernes, 31 de enero de 2014

FESTA D'ANIVERSARIS


Bon dia a tots i totes!
Ahir dijous, vam celebrar la festa d'aniversaris dels residents que van complir anys el mes de desembre i gener. Tots estàvem convidats a les 16:30h en el pis de l'entresòl per a gaudir tots plegar de la festa, el pastís, la bona música i millor companyia!


El senyor Martí Jerez preparat per bufar les espelmes

Sr. Luciano Sánchez

La Sr. Maria, molt emocionada amb la sorpresa

Un cop menjat el pastís, a baixar-lo ballant!

A la festa tots ballem, i els familiars també!


Entre tots els "cumpleanyeros" vam fer l'enorme xifra de 2.327 anys, MOLTES FELICITATS A TOTS!!!

jueves, 16 de enero de 2014

Manualitats a la Residència


Bon dia a tothom!

Avui, com cada dijous, l'activitat que es realitza a la primera planta és la de treballs manuals. Els residents col·laboren en la preparació i elaboració de la decoració de la residència.


Aquestes últimes setmanes hem estat preparant la decoració de hivern i, a part, ens hem disposat a donar color a les capses que utilitzem per guardar i transportar el material que utilitzem!

Amb unes quantes revistes, reutilitzem els seus retalls, una mica de cola, pinzells... i la creativitat dels nostres residents! És la combinació perfecta per aconseguir aquests resultat. Mireu, que ens dieu?!



Treballant amb les revistes



El Sr. Ponciano decorant una de les capses de material

La Sr. Joaquina decorant la capsa amb els retalls de revista

La senyora Lucia i la sr. Consol, fent retalls de revista

lunes, 13 de enero de 2014

Activitats a la Primera Planta


Avui hem estat fent activitats escrites d'estimulació cognitiva amb un grup de residents del Centre.
Fent aquest tipus d'activitats mantenim la lectoescriptura en la persona gran i, a banda, també treballem altres funcions cognitives. 

Per exemple, algunes de les activitats que hem fet avui han sigut aquestes: 




La Sra. Joaquina i la Sra. Loreto ha fet una activitat on prioritzem el reconeixement dels objectes (gnòsies) i l'atenció continuada (ja que havia de contar quants objectes hi havia al paper). 


La Sra. Alfonsa ha fet una activitat de llenguatge on havia de detectar quines lletres faltaven a les paraules i escriure-les correctament. No és tan fàcil com sembla!
 
 











La Sra. Lucía, la Sra. Consol i el Sr. José han fet una activitat de fluència verbal. La fluència verbal és la capacitat de produir paraules espontàniament amb fluïdesa. Hem fet una activitat on demanàvem diferents paraules corresponents a una categoria concreta.



D'aquesta manera treballem diferents funcions cognitives i aprofitem per mantenir la lectoescriptura.

jueves, 2 de enero de 2014

Festa de Cap d'any 2013. Feliç entrada al 2014!

Tot i que ja fa alguns dies d'això, també vam celebrar el cap d'any a la Residència! Vam acomiadar l'any amb la última festa del 2013. 
Per fer-ho possible vam tenir la millor música que es puguin imaginar. A càrrec del senyor Joan, que ja ens ha acompanyat anys enrere, vam tenir orquestra en directe. Tots vam gaudir de la música, del ball i sobretot de la bona companyia. Tothom vam riure molt!
Després de la gresca no podia faltar...el raïm!! Tots preparats per les campanades! Acomiadar un any i desitjar-los el millor per aquest any en que entrem, BON ANY NOU A TOTHOM!!