jueves, 31 de octubre de 2013

Fem Panellets!





En motiu per a celebrar la festa de la Castanyada, els residents de Centre Parc han ficat les "mans a la massa" per a crear, de manera casera i artesana, els panellets per a la festa!

Hem cuinat panellets de pinyons, d'ametlla, de coco i, fins i tot, panellets amb guinda de cireres!


Aquí us deixem amb algunes de les fotografies per a que veieu tot el procés pel que vam passar! I a vosaltres, us van agradar els nostres panellets?



 




lunes, 28 de octubre de 2013

De visita a la biblioteca del barrio

¿Sabías que....
conforme aumenta la tasa de edad de la población, la tasa de lectura va decreciendo?
la población mayor de 65 años que se considera lectora se sitúa en el 36,8%?
la disminución de lectura es más acentuada en la lectura de libros? 
(Barómetro de hábitos de lectura y compra de libros del 1º trimestre del año 2011, elaborado por la Federación del Gremio de Editores de España, con el patrocinio de la Dirección General del Libro, Archivos y Bibliotecas del Ministerio de Cultura.)

El pasado lunes 21 de octubre algunos residentes, acompañados de personal del centro, nos fuímos de visita a la biblioteca del barrio, "Vapor Vell" perteneciente al Ayuntamiento de Barcelona, con el fin de conocer un poco más nuestro barrio y aprovechar los recursos que tenemos.
Allí una de las bibliotecarias del centro nos acompañó en una visita guiada, y nos explicó algunos servicios de la bilioteca.

Pudimos conocer un poco más de la historia del edificio, que anteriormente fué una fábrica, y en la actualidad alberga una escuela pública en los pisos de abajo; y la biblioteca de Sants, en los dos pisos de arriba.

También nos enseñaron diferentes recursos que podemos encontrar en la biblioteca, algunos más tradicionales como libros, revistas, música (¡incluso en formato vinilo!); y otros más modernos, como audiolibros, libros con letra más grande... . Nos explicaron que esta biblioteca en concreto está especializada en música, y que disponen también de un espacio para exposiciones, que se realizan con carácter temporal.

Pasamos un rato agradable, e incluso alguno de los residentes se animó a sacar algún libro en préstamo, para poder utilizarlo en el centro.



Ja tenim acabades les manualitats de la tardor!

Ja tenim acabades les manualitats de la tardor!

Per problemes tècnics no hem pogut actualitzar el blog més sovint però això no vol dir que la feina de la Residència s’hagi aturat!

Després de treballar durament aquestes darreres setmanes, per fi podem dir que ho tenim tot a punt.  Ja hem acabat la decoració de la tardor, us deixem amb unes fotos de la elaboració i , en breus, el resultat final.










viernes, 25 de octubre de 2013

A Centre Parc tornem a estar de festa!

A centre Parc estem d’aniversari!!
I és que, el passat dijous hem festejat els aniversaris dels residents que van fer anys al setembre i els que han fet anys aquest mes d’octubre. Com a bona festa d’aniversari no han faltat les espelmes, el pastís, la música i sobretot.... la bona companyia! 







Tots els residents i personal ens hem unit a la planta zero de la residència per fer homenatge a tots els “cumpleañeros”  i és que entre tots ahn arribat a la xifra de 2.032 anys! Moltes felicitats a tots i totes!!!





martes, 1 de octubre de 2013

MARIA I ANGELES HAN FET 100 ANYS!

Ahir va ser un dia molt especial, vam celebrar que dues residents del nostre centre han complert 100anys; I ho van fer de la millor manera, ben acompanyades de les seves respectives famílies!

En l’acte, primer de tot, el Gerent de la Residència Centre Parc va dir unes paraules en nom del Centre i va fer l’entrega d’uns rams de flors i uns diplomes per felicitar a les Senyores.

Tot seguit, la Regidoria de Districte de Sants també ens va acompanyar en l’acte i, després d’anunciar l’alegria i donar els seus bons desitjos a les Senyores, les hi van fer entrega d’una placa recordatori en homenatge del seu centenari aniversari i d’un ram de flors preciós.

Finalment, abans d’acabar i posar-nos a menjar el pastís i a ballar, la Psicòloga del Centre ens va recitar una poesia que havíem creat per recordar aquest dia tan especial.
Va ser una tarda molt especial i es ho vam passar molt bé. Ens enorgulleix poder celebrar festes com aquesta!

Finalment us deixem amb algunes de les imatges del dia.