martes, 24 de diciembre de 2013

OH, OH, OH!!! EL PARE NOEL JA ÉS AQUÍ!



Avui hem tingut la visita del senyor Pare Noel! I és que aquest any hem sigut molt bons i no ha calgut que ens portessin carbó!!





Ens hem reunit tots per donar-li la benvinguda i celebrar junts la festa de Nadal. Cap al migdia, el Pare Noel ha anat a saludar a aquelles persones que no han pogut assistir a l’acte.




Tots hem gaudit de la visita i hem rebut amb molta il·lusió els detalls i els somriures que ens regalat el Pare Noel. 









I el personal del centre també hem gaudit de la visita del Pare Noel!







OH, OH, OH...BON NADAL!



lunes, 23 de diciembre de 2013

OBRA DE TEATRE A LA RESIDÈNCIA


Josep i Maria a l'estable, la Dora i el Carlos

Hola a tots i totes!
Avui dilluns 23 de desembre els nostres residents han protagonitzat una obra de teatre per tal de reproduir el naixement de Jesús. 

I és que, estant a les portes del Nadal, quin millor argument que aquest?


L'obra narra la història de com Josep i Maria van concebre al seu fill, Jesús, gràcies al miracle de l'esperit Sant. Aquest va anunciar-los-hi que el fill que esperaven era el fill de Déu, el rei que algun dia guiarà al poble jueu cap a la llibertat. Herodes, el rei dels jueus, en assabentar-se de la notícia va ordenar matar a tots els nens menors de dos anys per a que ningú el pogués destronar. 
La horrible notícia va caure a orelles de Maria i Josep, fet que va provocar que ho haguessin de deixar tot per a salvar la vida del fill tant esperat. 

Així doncs, mitjançant aquesta petita representació, narrarem la història del naixement de Jesús i com els pastors i els tres reis mags d'orient van rebre al nen amb les paraules...El Mesies és nat!


Els principals protagonistes d'aquesta obra de teatre han estat:

Onofre Boyer com a NARRADOR
Dora Navarro i Carlos Montesinos són Maria i Josep
Ernesto Soler com a ÀNGEL GABRIEL
Marcelina Martínez com a MELCHOR
Antonio Alonso com a GASPAR
Vicenç Isidre com a BALTASAR
Rosa Tormo com a HERODES
Nila Monge com a POSADORA
Encarna Arcos com a POSADORA
Dolors Miret com a PASTORETA
Agustina Hernández com a PASTORETA
Joaquina Fernández com a PASTORETA


Les tres pastoretes: la Joaquina, l'Agustina i la Dolors


L'Encarnació fent de posadera
I la Nila fent de l'altra possadera


La Rosa era el malvat Emperador Herodes

I l'Ernesto ens ha fet de l'Àngel Gabriel
I els tres Reis Mags, en Baltasar, el Melchor i el Gaspar,
que són en Vicenç, la Marcelina i l'Antonio


I finalment els narradors, que sense ells no hagués estat possible l'obra, L'Onofre i la Pepita Taixé!


viernes, 20 de diciembre de 2013

Salida al casal del barrio


Ya están aquí las fiestas da Navidad, y como cada año en el casal del barrio (Casal de Gent Gran "Can Mantega", situado en la calle Violant d´Hungría, en el barrio de Sants) la semana del 9 al 15 de diciembre organizaron espectáculos durante las tardes, cuya asistencia era abierta a todo el público. 



Algunos residentes de nuestro centro asistieron acompañados de  trabajadores y familiares a disfrutar de los diversos espectáculos (coral, habaneras, teatro...). Todos ellos realizados por personas mayores en diversos casals y centros de Barcelona.


El programa de lunes a viernes estaba compuesto por:

Variedades, con Esperanza Alvarez.
Coral del casal "La Moreneta"
Grupo de teatro "Encara hi som".
Habaneras con "Els Taurons del Raval"
Niu d´art con los artistas del casal.

Todos disfrutaron mucho de la ilusión y las ganas puestas en el espectáculo; y de la salidas. Fue una semana especial para ellos. Desde aquí queremos agradecer al casal del barrio la organización de dicho actividad, y animarles para posteriores ocasiones.

martes, 17 de diciembre de 2013

Hola a tots i totes!!
Avui, dimarts 17 de desembre, hem tingut una visita molt especial! I us preguntareu, de qui? Doncs avui els alumnes de 6è de Primària de l' Escola Barcelona han vingut a cantar-nos les cançons nadalenques que tan ens han alegrat el matí.
Ens han cantat Nadales com la de "L'Àngel i els pastors", "El noi de la mare", "Los peces en el río" i tampoc s'han oblidat de la coneguda cançó "Fum, Fum, Fum".


Després de cantar, per recuperar forces, els alumnes de 6è han regalat a cada resident una postal de Nadal fetes per ells. Els nostres avis i àvies l'han rebut amb molta alegria el detall que han tingut els nens!


Amb molta il·lusió han rebut les felicitacions i és que, 
aquests petits detalls són els que ens omplen de vida!

















US DESITGEM BON NADAL I BONES FESTES A TOTHOM!!

viernes, 13 de diciembre de 2013

Centres de taula de Nadal

Per aquestes festes assenyalades hem estat confeccionant uns centres de taula 
Els hem fet amb material reciclat  i són molt senzills de fer. 
Us agraden?













lunes, 25 de noviembre de 2013

NAVIDAD EN LA RESIDENCIA

En un mes celebraremos la Navidad, fechas para estar en familia y reunirnos con seres queridos.
¿Como es la Navidad en la residencia?¿Como se siente mi padre o mi madre cuando deja de venir a casa en Nochebuena? ¿hago lo mejor cuando lo saco de su entorno durante unas horas para celebrar el Año Nuevo? ¿valora el esfuerzo que realiza la famila para superar las limitaciones que conlleva el llevarlo a casa?
Normalmente todas estas preguntas asaltan alos familiares cuando se acercan estos dias cargados de emotividad.
En breve os presentaremos nuestro programa de actividades y podreis ver como vamos a trabajar e implicarnos para que nuestros mayors sean felices y se sientan acompañados por su familia, porque ahora también somos su familia.

lunes, 18 de noviembre de 2013

Activitats a la Residència

Comencem la setmana plens d'energia!



Avui els residents de la primera planta han realitzat activitats d'estimulació cognitiva. Mitjançant aquest tipus d'estimulació el que es pretén és millorar les diferents capacitats i funcions cognitives com la percepció, el raonament, l'atenció, memòria, llenguatge... 

Com veieu a les fotografies que estan penjades en aquest 'post' els residents estan concentrats en les tasques que han de desenvolupar. 

 

 
Les activitats d'estimulació cognitiva a la PRIMERA PLANTA les realitzem els  dilluns de 10:15 a 12:00 i els dimarts de 10:15 a 11:00. Els altres dies combinem activitats de psicomotricitat amb pilota i treballs manuals, on en aquesta última, els residents participen en la decoració i estètica de la nostra residència.

viernes, 15 de noviembre de 2013

Així ha quedat decorada la Residència!!



Després de molts esforços ja fa dies que teníem el centre decorat de tardor però, com que avui ha arribat el fred, ens hem decidit a ensenyar-vos lo bonic que l’hem deixat. 

Us agrada?


Aquesta és l'entrada del nostre centre. Vam penjar cargols i fulles de tardor i vam afegir-hi la decoració de la Castanyada i Halloween: una castanyera i ratpenats, fantasmes i carbasses. 





Aquí us ensenyem la Castanyera, la Senyora que ens donava la benvinguda quan entràvem, i la decoració de la recepció. Era terroríficaaaa!




 




I pel que fa a la tardor, vam fer un arbre de cartró i fulles i glans fets amb retalls de revistes, tot reciclat. 









Les persones més deteriorades cognitivament ens van ajudar a fer un mural que representa la forma de les fulles. I l'esforç va donar els seus fruits! 












I finalment vam cosir unes lletres per donar la benvinguda a la tardor i vam decorar l'arbre de la vida amb motiu de tardor.

Doneu-nos la vostra opinió. Què us sembla?




jueves, 7 de noviembre de 2013

Celebrem la Castanyada!


El passat 31 d'octubre vam celebrar la festa de la Castanyada! Aprofitant la festa ens vam disfressar de castanyeres i de bruixes per ambientar, no només la Castanyada sinó el Halloween. Sens dubte vam riure molt!
I  acompanyat de castanyes, panellets i moniatos, també ens vam endur algun ensurt.